Rumah Pakar tempatan Hiburan global Harta tanah komersial 5G Bempatan Institusi latihan Permainan Automatik Daquan Hotel Makanan Berita Ibu bapa-anak Sukan Hartanah Kewangan Cerdas Anak Kesihatan

Inisiatif Bitara MADANI : 41 klinik daif siap dinaik taraf

2024-06-11 berita.rtm.gov.myHaiPress

Datuk Lukanisman Awang Sauni mengadakan lawatan ke Pejabat Kesihatan Daerah Pekan di Pahang

PEKAN,11 Jun- Sebanyak 41 klinik daif bawah Kementerian Kesihatan (KKM) di seluruh negara telah siap dinaik taraf menerusi inisiatif Bitara MADANI,tahun ini.

Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Lukanisman Awang Sauni berkata,sehingga 4 Jun lalu,326 projek kini dalam fasa pelaksanaan,manakala 36 projek belum bermula.

Menurutnya,beliau menjangkakan kesemua 403 projek menaiktaraf serta roboh dan bina baharu akan disiapkan selewat-lewatnya pada November tahun ini,dengan peruntukan keseluruhan sebanyak RM150 juta.

Jelasnya,daripada 403 projek itu,sebanyak 393 projek dilaksanakan sendiri oleh KKM,manakala 10 projek dijalankan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR).

Di Pahang katanya,kerajaan telah memperuntukkan RM15.5 juta melibatkan 40 projek,termasuk 13 projek roboh dan bina baharu.

Beliau berkata demikian selepas mengadakan lawatan ke Pejabat Kesihatan Daerah Pekan di Pahang,hari ini.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
© Copyright 2009-2020 mycitynews      Hubungi kami   SiteMap